GirişKullanıcı AdıŞifre
Beni hatırla    
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Özel Mesajlar
Özel Mesajlar
EminAbi.com Forum Ana Sayfası » Sanal Doktor

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder
ONUN SADECE NORMAL BIR COCUK OLMASINI ISTIYORUZ
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
saha87
Üye
Üye

MesajTarih: 17.08.2008 - 23:58    Mesaj konusu: ONUN SADECE NORMAL BIR COCUK OLMASINI ISTIYORUZ Alıntıyla Cevap Ver

Saygideger Emin Abi ve ilgililer..,
Birkac aile bireyimle birlikte yurtdisinda yasiyoruz. Bugun buyuk kardesim ise geldiginde daha once onu hic bu kadar mutsuz, isyankar ve karamsar gormemistim. Mutsuzlugunu agzindan cikan :''Dunyalar benim olsa hicbir anlami yok benim icin, yaptigim herseyden hicbir zevk almiyorum'' gibi cumlelerle ifade etmeye calisiyordu.. Evet acimiz buyuk..
Abimin yabanci uyruklu karisindan 5 yasinda tek erkek cocugu var. Baslarda hersey normal gorunuyordu. Sonra kendisine verilen seslere tepki gostermiyor, koridorda kosup kendini duvara vuruyordu. Simdi ise duyuyor ve fiziksel olarak hersey tam, ama yillar gectikce yegenim bir turlu konusamadi, tuvaletini yapmayi ogrenemedi, sosyal olamadi.
Suan bes yasinda sadece birkac basit cumlelere cevap verebiliyor.
Herhangi bir yerde ornegin araba koltugunda saatlerce tepkisiz duruyor. Her zaman farkli sekilde tekrarlanan manasiz hareketleri oluyor ellerini agzina ve sonra masaya goturmesi, yolda iken birbirine yakin kanal kapaklarinina kosusturup icine bakmasi gibi. Cocuk parkinda kayacakli yapida yururken ayni yere her gecisinde kafasini vurmasi gibi endise verici gozlemlerde bulundum..

Doktorlar bu tur olaylara ezbere yaklastilar, muayene edip otizm tanisi koydular, hersey bu kadar basit mi? Ulkemizin doktorlarina emanet etmek istiyoruz ufakligi ve hicbir masraftan kacinmayacagiz. Cok iyi bir norolog ariyoruz yardimci olur musunuz? Bir onerisi olan yok mu?
Başa dön
Kullanıcı profilini göster Özel mesaj gönder
Prince of Night
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 19.08.2008 - 20:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

www.otizm.org

Bu sitede bir kaç iletişim adresi var, onlarla iletişime geçmeni tavsiye ederim. En azından yönlendirilmeni sağlayacaklardır.
saha87
Üye
Üye

MesajTarih: 20.08.2008 - 21:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ucgundur buranin universite hastanesinde butun beyin goruntuleme sistemleriyle muayenesi yapildi. Sonuc malesef otizm..
Başa dön
Kullanıcı profilini göster Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    EminAbi.com Forum Ana Sayfası » Sanal Doktor Tüm saatler GMT +1 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız